A folyósítási díj most 0 Ft!

Fundamenta Megvalósító Extra Lakáshitel

Miért érdemes a Fundamenta
Megvalósító Extra Lakáshitelt választanod?

 • A folyósítási díj most a Fundamenta lakáshitelek esetén 0 Ft! Így 7,65 millió forintos hitelösszegnél 76 500 Ft-ot takaríthat meg!1
 • Kiszámítható, futamidő végéig előre rögzített törlesztőrészletek.
 • A hitelkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, a lakáskölcsön szakaszban évi fix 2,9% (referencia THM: 5,79%). 2
 • A Megvalósító Extra Lakáshitel része egy lakásszámla, ezért felhasználhatod a megtakarításra járó állami támogatást.3
 • 13.600.000 forint hitelösszeg is elérhető egy lakás-előtakarékossági szerződéssel.4A Megvalósító Extra Lakáshitel ajánlat 2018.08.16-tól visszavonásig érvényes. A folyósítási díj elengedése 2018.08.16-tól 2018.11.15-ig vagy visszavonásig érvényes.Kalkulátor

Állítsd be, mekkora összegű hitelt igényelnél, és kalkulátorunk megmutatja a várható törlesztőrészleteket a teljes futamidőre, valamint más fontos részleteket!

Hitelösszeg
Futamidő
THM 5,33%5
Havi törlesztő a(z) 52. hónapig  
17 050 Ft
Hitelkamat5
évi fix 5,9%
Havi törlesztő a(z) 52. hónap után 
16 125 Ft
Hitelkamat5
évi fix 2,9%
Szerződések száma
1 db
A folyósítási díj elengedése akció a Fundamenta-Lakáskassza egyéb hiteltermékeire is kiterjed.

Küldés emailben   Nyomtatás   Letöltés

Visszahívást kérek!

Mire használhatod fel?

Lakásvásárlásra

Ha te sem szeretnél örökre albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költöznél, akkor érdemes már ma megismerned a lehetőségeket és belekezdeni otthonálmaid megalapozásába. Lakáshitelünket felhasználhatod bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítanotok a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást? Hitelünkkel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásokat is megvalósíthatsz.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükségetek a lakhelyeteken, akár egy teljesen új házat húznátok fel, lakáshitelünk mindegyik esetben kiváló alap, amelyre építhettek, hiszen meglévő házak bővítésére és újak építésére egyaránt igénybe vehető.

Mi történik visszahíváskérés után?

Nálunk a hiteligénylés könnyű, gyors és átlátható

Visszahívás

Kérj visszahívást kollégáinktól! 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot.

Személyes ajánlat kidolgozása

Kidolgozzuk személyre szóló ajánlatodat, munkatársunk a te lakáscéljaidhoz és élethelyzetedhez szabja konstrukciónkat.

Visszaigazolás
e-mailben

Ajánlatunkat e-mailben elküldjük Neked visszaigazolásra. Mindent ellenőrizhetsz digitálisan, igény esetén módosításokat kérhetsz.

A futár ingyen kiszállítja a szerződést

A futár ingyenesen kiszállítja részedre a szerződést. Neked pedig már nincs más dolgod, mint megvalósítani lakásterveidet.

Gyakori kérdések

Új vagy használt ingatlan vásárlására, felújítására, átépítésére és bővítésére. Sokrétűen felhasználhatod olyan beruházásra, ami az ingatlan szerves részévé válik, vagyis nem tudod elmozdítani onnan, ha elköltözöl.

Néhány konkrét példa:

 • új vagy használt lakóingatlan vásárlására;
 • korszerűsítésre (szigetelés, nyílászárók vagy fűtésrendszer cseréje, stb.);
 • ház vagy lakás, azaz lakóingatlan bővítésére és átépítésére;
 • házépítésre, telekvásárlásra;
 • kert-, medence- és teraszépítésre, kútfúrásra, öntözőrendszer kiépítésére;
 • festésre, csempézésre, padlóburkolat cseréjére;
 • kandalló, cserépkályha építésére;
 • házzal egybeépített garázs kialakítására;
 • beépített konyhabútorra, fürdőszoba felújítására, stb.

A lakásszámlával kombinált lakáshitel maximálisan igényelhető hitelösszege megtöbbszörözhető, amennyiben több ilyen konstrukcióra kötsz szerződést, ugyanakkor ehhez szükséged van házastársadra, szüleidre vagy közeli hozzátartozóidra, mert egy ember csak egy ilyen szerződés kedvezményezettje lehet.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy házastársadat, szüleidet, vagy más közeli hozzátartozódat kedvezményezettként megjelölve a felvehető hitel összege növelhető további szerződések megkötésével.

A kedvezményezettek szerepéről és alkalmasságának feltételeiről bővebben tájékozódhatsz egy kifejezetten erről szóló gyakori kérdés válaszában.

A kedvezményezett az, akinek a javára az állami támogatás igénylése megtörténik minden megtakarítási év végén. A szerződés összeg - így a hitelösszeg is - az állami támogatást kapó személy vagy annak közeli hozzátartozója(i) tulajdonjogában lévő, vagy vásárlással, építéssel tulajdonába kerülő ingatlanra használható fel.

Fontos, hogy haszonélvezeti jog nem minősül tulajdonjognak, ezért azt nem fogadhatjuk el lakáscél igazolásakor. Kedvezményezett csak egyenes ági rokon, közvetlen hozzátartozó lehet.

Közeli hozzátartozó (2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 8:1 § (1) 1. pont) házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.

A Megvalósító Extra lakáshitel a lakástakarék szerződéssel egyidejűleg igényelt forint alapú lakáshitel. A konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztőrészlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük áthidaló kölcsön időszaknak. Az áthidaló kölcsön időszak végén a teljes megtakarítás és állami támogatás betörlesztésre kerül az áthidaló kölcsönbe. Ezen időszak lejárta után már csak a lakáskölcsönt törleszti, ezt nevezzük lakáskölcsön törlesztési időszaknak.1

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. és a Megvalósító Extra Lakáshitel c. és a Hitelfolyósítási díj elengedésére vonatkozó hirdetmény tartalmazza. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1 A 2018.08.16-tól 2018.11.15-ig vagy visszavonásig meghirdetett folyósítási díj elengedési akció keretében a hitelfolyósítási díj Továbblépő és Megvalósító, Megvalósító Extra, Lojalitás Lakáshitel igénylése során elengedésre kerül, amennyiben a Hitelfolyósítási díj elengedéséről szóló hirdetményben foglalt feltételeknek a szerződés megfelel. A hitelfolyósítási díj mértéke a kölcsönszerződésben szereplő szerződéses összegek együttes eredményének 1 %-a hitelügyenként.

2 A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,79%, amely a C20 számú módozatra vonatkozik, ahol a hitel teljes összege 1 102 404 Ft, a hitelügy futamideje 113 hónap. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

3 Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72 000 Ft. EBKM Otthontervező C20-as tarifa 20 000 Ft megtakarítás esetén állami támogatással 9,91%, állami támogatás nélkül -1,59%, Otthontervező D20 tarifa 40 000 Ft megtakarítás esetén állami támogatással 5,04%, állami támogatás nélkül -1,28%. Zárolt a biztosítékba adott, korlátozás alá helyezett szerződés, ide nem értve a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.-nél vezetett hitelszámlához kapcsolódó betétszerződést. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

4 A konkrét példa esetén Megvalósító Extra Lakáshitel (D24 módozatú) számlát nyitva a szerződéses összeg, amely egyben a kölcsön összege is 13 600 000 Ft, mely egy darab szerződés megkötésével elérhető. Az áthidaló és lakáskölcsön együttes futamideje: 122 + 115 = 237 hónap. A kölcsönkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban (THM a teljes futamidőre: 6,28%). A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj (szerződéses összeg 1%-a), hitelfolyósítási díj (szerződéses összeg 0%-a), jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó és egyéb díjak (47 100 Ft), összesen: 183 100 Ft. A törlesztőrészletek száma: 122 + 114, összesen 236 hónap. Havi törlesztőrészlet az áthidaló szakaszban 107 151 Ft (40 134 Ft megtakarítás + 150 Ft számlavezetési díj + 66 867 Ft kamat, az utolsó kettő hónapban csak számlavezetési díj és kamat), a lakáskölcsön szakaszban 81 600 Ft. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 23 074 093 Ft. (Ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 748 239 Ft,).

5 A konkrét példa esetén Megvalósító Extra Lakáshitel (C20 módozatú) számlát nyitva a szerződéses összeg, amely egyben a kölcsön összege is 1 500 000 Ft, mely egy darab szerződés megkötésével elérhető. Az áthidaló és lakáskölcsön együttes futamideje: 52 + 61 = 113 hónap. A kölcsönkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban (THM a teljes futamidőre: 5,33%). A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj (szerződéses összeg 1%-a), hitelfolyósítási díj (szerződéses összeg 0%-a), jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó és egyéb díjak (47 100 Ft), összesen: 62 100 Ft. A törlesztőrészletek száma: 52 + 60, összesen 112 hónap. Havi törlesztőrészlet az áthidaló szakaszban 17 050 Ft (9 525 Ft megtakarítás + 150 Ft számlavezetési díj + 7 375 Ft kamat, az utolsó kettő hónapban csak számlavezetési díj és kamat), a lakáskölcsön szakaszban 16 125 Ft. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2 158 261 Ft. (Ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 144 177 Ft.)

superbrands