Költözz be álmaid otthonába!

Ebben segít a Megvalósító Lakáshitel.

Miért érdemes a Fundamenta
Megvalósító Lakáshitelt választanod?

  • Már a szerződéskötéskor előre láthatod a hitelkamatok és törlesztőrészletek alakulását egészen a futamidő végéig!
  • Évi fix 5,2%-os hitelkamat az áthidaló kölcsön időszak alatt, mely a lakáskölcsön törlesztési időszakban 2,9%-ra csökken (THM: 7,24%).2
  • Egy szerződéssel maximum 11 millió forint is elérhető, azonban több szerződéskötéssel a felvehető hitelösszeg növelhető.
  • Mivel a lakáshitel egy lakásszámlához kapcsolódik, így az egyszeri éves 5% Kamatbónuszt is megkaphatod.3
    EBKM havi 20.000 forint megtakarítás mellett 0,43 – 0,61% Kamatbónusszal, -0,89 – -0,54% Kamatbónusz nélkül.1
    EBKM havi 40.000 forint megtakarítás mellett 0,51 – 0,73% Kamatbónusszal, -0,77 – -0,46% Kamatbónusz nélkül.1

Hogyan épül fel a Megvalósító Lakáshitel?

A Fundamenta Megvalósító Lakáshitel alapja egy lakásszámla. Ennek köszönhetően a kapott összeget bármilyen lakáscélra felhasználhatod, legyen szó ingatlanvásárlásról, felújításról vagy építkezésről.

Ez a lakáshitel konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztő részlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük áthidaló kölcsön időszaknak. Az áthidaló kölcsön időszak végén a teljes megtakarítás (elhelyezett betét, betéti kamatok és a kamatbónusz összege) betörlesztésre kerülnek a lakáskölcsönbe. Az áthidaló kölcsön időszak lejárta után már csak a hitel tőkéjét törleszted: ezt nevezzük lakáskölcsön törlesztési időszaknak.

A lakásszámla szerződéskötés után igényelheti áthidaló kölcsönként a teljes szerződéses összeget, ebben az esetben az áthidaló kölcsön alatt 5,2% a hitelkamat, a lakáskölcsön törlesztési időszak alatt pedig csak 2,9% a hitelkamat (THM: 7,24%)!2

Egy szerződéssel maximum 11 millió forintot használhatsz fel lakáscéljaid megvalósítására. Amennyiben növelni szeretnéd az összeget, saját névre több szerződést is köthetsz, amelyeket egyazon lakáscélra használhatsz fel.

Milyen futamidők közül választhatok?

Az igényeid szerint dönthetsz a két futamidő közül annak megfelelően, hogy mennyi idő alatt szeretnél törleszteni lakáshiteled. Elérhető futamidők:

  • Maximum 7 millió forint szerződéses összeg esetén: 6 év áthidaló kölcsön időszak + max. 5 év 7 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak.
  • Maximum 11 millió forint szerződéses összeg esetén: 9 év 5 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 7 év 6 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak.
Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.
Visszahívást kérek!

Mire használhatod fel?

Lakásvásárlásra

Ha te sem szeretnél örökre albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költöznél, akkor érdemes már ma megismerned a lehetőségeket és belekezdeni otthonálmaid megalapozásába. Lakáshitelünket felhasználhatod bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükségetek a lakhelyeteken, akár egy teljesen új házat húznátok fel, lakáshitelünk mindegyik esetben kiváló alap, amelyre építhettek, hiszen meglévő házak bővítésére és újak építésére egyaránt igénybe vehető.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükségetek a lakhelyeteken, akár egy teljesen új házat húznátok fel, lakáshitelünk mindegyik esetben kiváló alap, amelyre építhettek, hiszen meglévő házak bővítésére és újak építésére egyaránt igénybe vehető.

Mi történik visszahíváskérés után?

Nálunk a hiteligénylés könnyű, gyors és átlátható

visszaigazolás icon
Visszahívás

Kérj visszahívást kollégáinktól! 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot.

ajánlat icon
Személyes ajánlat kidolgozása

Kidolgozzuk személyre szóló ajánlatodat, munkatársunk a te lakáscéljaidhoz és élethelyzetedhez szabja konstrukciónkat.

levél icon
Visszaigazolás
e-mailben

Ajánlatunkat e-mailben elküldjük Neked visszaigazolásra. Mindent ellenőrizhetsz digitálisan, igény esetén módosításokat kérhetsz.

futár icon
A futár ingyen kiszállítja a szerződést

A futár ingyenesen kiszállítja részedre a szerződést. Neked pedig már nincs más dolgod, mint megvalósítani lakásterveidet.

Gyakori kérdések

Számos lakáscélra felhasználható, pl.: ingatlan vásárlásra (új lakás vagy ház vásárlására, használt lakás vagy ház vásárlására, lakáshitel kiváltására, előtörlesztésére), felújításra, korszerűsítésre (konyha felújítására, fürdőszoba felújítására, gardrób kialakítására, nyílászárók cseréjére, fűtés-, hűtés korszerűsítésére, gyerekszoba kialakítására, világításra, világítótestek vásárlására, felújítási munkaeszközökre, árnyékolásra), építésre, bővítésre (házrész építésére, garázs építésére, terasz építésére, kert építésére, építőanyagokra, napelemekre).

A lakásszámlával kombinált lakáshitel maximálisan igényelhető hitelösszege 11.000.000 forint. Ez megtöbbszörözhető, amennyiben több ilyen konstrukcióra kötsz szerződést.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek(Üzletszabályzat) c. és a Pótlap az Általános Szerződési Feltételekhez (Üzletszabályzat) c. dokumentum, valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

1 A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításásáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, továbbá havi 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2 A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 7,24% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 1.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,2% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 73+67=140 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 10.000 forint, folyósítási díj: 10.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 73, a havi törlesztőrészlet nagysága 10.193 forint, a törlesztőrészletek összege 744.089 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 66, a havi törlesztőrészlet nagysága 9.500 forint, a törlesztőrészletek összege 627.000 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 1.418.189 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

3 Az egyszeri éves 5% Kamatbónusz számításának alapja az adott megtakarítási évben elhelyezett betétösszeg, amely nem lehet magasabb, mint a lakás-előtakarékossági szerződésben vállalt havi tarifa szerinti megtakarítás, legfeljebb havi 40.000 forint tizenkétszerese. A Fundamenta a Kamatbónusz összegét a megtakarítási idő alatt a kiutalásig elkülönítve kezeli, arra további kamatot, kamatos kamatot nem ír jóvá. Az egyszeri éves 5% Kamatbónusz jóváírásának és kifizetésének további feltétele, hogy a megkötött lakás-előtakarékossági szerződés maximum 12 megtakarítási éven belül kiutalásra kerüljön. Fontos, hogy a Kamatbónusz csak abban az esetben kerül kiutalásra, ha igazolni tudja lakáscélját!

superbrands